Privatklinik

Privatklinik

Her kan du læse om korsbånd, ganglion, platfod, og torticollis og finde vej til privatklinik der tilbyder behandling af skader på korsbånd eller lider af platfod, ganglion eller torticollis.

Korsbånd – Skader på korsbåndet?

Der findes to korsbånd det forreste korsbånd og det bagerste korsbånd. Det fleste skader i det forreste korsbånd optår som idrætsskader. Når uheldet er ude og der måtte opstå en skade på korsbånd, skal man følge de gode gamle RICE råd. Det første R står for ro, I står for is, C’et står for kompression og E står for elavation, alstå at man skal tilsikre at få hævet bener. Her kan du finde en klinik specialiseret i at behandler skader på korsbånd. De fleste behandlinger kan iøvrigt klares ambulant.

Ganglion

Det er ofte kvinder der rammes af ganglio. Ganglion er en knude der er godartet , Ganglion er en cyste som vokser tæt på en sene i hånden eller på foden, nogle gange ser vi ofte ganglion tæt ved ledkapsler. Der er tale om en ganske ufarlig knude, men den fjernes ved hjælp af en operation såfremt at ganglionen er forbundet med smerte eller giver kosmetiske problemer.

Platfod

Platfod er et begreb, der har med to forskellige lidelser at gøre. Plat for handler om at fodsålen hvælver sig , således at svangen aldrig rører jorden. Platfod betyder at svangbuen er udslettet delvist, forfoden drejer således udad og fodens ydre rand er længere ude end ens yderste knyst. Platfod er ofte forbundet med smerte i særdeleshed hvis man har et stillestående arbejdsstilling.

Torticollis

Torticollis betyder, at en ens hoved hælder mod den ene skulder, trækkes bagover til siden eller forover. Hvis folk lider af torticollis kan man også opleve spændinger i nakke eller rysten af hovedet. Man kan ikke selv få hovedet på plads. Torticollis er en neurologisk sygdom læs mere om behandling af torticollis her.

rasmus